Saturday, July 25, 2015

Tulevaisuuden pohdintojaMä en oo pitkään aikaan kirjottanut mitään. Enkä oo kyllä oikein kuvannutkaan. Tässä kesän aikana oon tainnut ottaa kameran kunnolla käteen vain kaksi kertaa. Oon yrittänyt keksiä mistä löytäisin sen innon taas kuvata. Jotenkin oon vähän hukassa. Sikäli tää on hassua, koska haluaisin kauheesti kuvata, mutta joku toistaiseksi tuntematon asia estää tarttumasta kameraan. Ehkä oon vaan menettänyt itsevarmuuteni kuvaajana. Tai jotain...

No mutta. Ainoa asia mikä mun mieltä rassaa, ei ole vain tuo kuvausinnon hiipuminen. Myös se, että mua ahdistaa tulevaisuus ja mitä mä oikeesti haluan tehdä. Mun opinnot tulee mitä todennäköisemmin venymään neljännelle vuodelle, joten kiirehän ei vielä ole tehdä päätöksiä. Tai no, miespuolisena henkilönä tietyt velvoitteet koputtelevat ihan oven takana. Ne siis varmaankin ensimmäisenä valokuvausopintojen jälkeen alta pois. Sitten ehkä voisi olla hyvä hetki pysähtyä ja miettiä.

Ehkä suurimman ongelman tuun kohtaamaan siinä, että en oo missään nimessä opiskelijatyyppiä. Mä en vaan tykkää siitä, että istun jossain tilassa kymmenen -tai useamman- muun kanssa ja kuuntelen seuraavan tehtävänannon. Mä mielummin opiskelisin oppisopimuksella tai suorittaisin tutkinnon työpaikalla. Oon vakavasti harkinnutkin tuota työpaikalla suorittamista, mutta siinä on oma ruljanssinsa. Mä pidin älyttömästi työssäoppiessa siitä, että tuotin jollekkin toiselle materiaalia enkä edistänyt ainoastaan omaa oppimistani.

Yllättävän monelle tulee yllätyksenä se, että oon parhaillaan kouluttautumassa työttömäksi. Moni ei uskalla myöntää sitä vaan toppuuttelee. Mutta se vaan on se tosiasia, ellei sitten perusta omaa yritystä ja ala kilpailemaan muiden kuvaajien kanssa. Ei kyllä saisi liikaa yleistää, kun onhan näitäkin töitä. Ne vaan on niin kiven alla, että on kuin ei olisikaan. Ja no toisaalta, en mä kyllä haluaisi elää kädestä suuhun periaatteella vain siksi, että työtä on niukasti. Vaikka ainahan voi tehdä kuvausten ohella jotain muutakin, mutta kyllä mä haluaisin tienata elantoni yhdellä työllä.

Jos joku kysyy multa, että missä näen itseni kymmenen vuoden päästä. Mä en osaa vastata. Tai osaan, mutta keksin jonkun vastapuolea miellyttävän vastauksen. Kuten "Varmaankin työskentelen jonkun alaisena alan X firmassa, asun omassa kämpässä ja saatan omistaa kissan". Todellisuudessa mä oon aivan ulapalla siitä, kuka ja mitä mä haluan olla. Yksi vaihtoehtohan on tosiaan se, että perustan yrityksen, teen 50-60 tuntista työviikkoa ja yritän tienata leivän pöytään. Ja ehkä joskus palkata lisää väkeä. Mutta mikä se yritys olisi? Sitä onkin syytä pohtia.

No comments:

Post a Comment